Νήσοι Πεταλιοί
Νήσοι Πεταλιοί

 

 

Μικρές Αποδράσεις

  • Στα νησάκια των Πεταλιών: είναι συνολικά δέκα νησάκια απ' τα οποία τα έξι είναι μικρές βραχονησίδες. Σήμερα στο Μεγάλο Νησί διαθέτουν ιδιοκτησίες ο εφοπλιστής Καρνέζης, ένας απ΄τους γιούς του Πάμπλο Πικάσο καθώς και άλλοι. Απ΄την Κάρυστο διοργανώνονται μικρές κρουαζιέρες προς επίσκεψη των πιο αξιόλογων νησίδων των Πεταλιών.

  •  Πλατανιστός – Ποτάμι: πηγαίνοντας κανείς με το αυτοκίνητο το θέαμα που συναντά είναι υπεράνω κάθε περιγραφής. Ιδιαίτερη γραφικότητα έχουν οι νερόμυλοι που βρίσκονται ερειπωμένοι στη ρεματιά. Απ΄τον Πλατανιστό μέσω ενός βατού χωματόδρομου 8 χλμ. μπορούμε να επισκεφτούμε μία υπέροχη παραλία «το ποτάμι», που βρέχεται απ' το Αιγαίο. Όταν δεν φυσάει σου προσφέρει τα καταγάλανα νερά της για να κολυμπήσεις, όταν όμως φυσάει τα κύματα που σηκώνονται σου προσφέρουν φοβερό θέαμα. 

  • Στύρα – Αρμυροπόταμος: σε απόσταση 30 λεπτών απ' το Μαρμάρι είναι τα Στύρα, μία ακόμη όμορφη παραλιακή πόλη και ο Αλμυροπόταμος εξίσου όμορφος και παραδοσιακός που υπάγεται μία απ΄τις ωραιότερες ευβοϊκές ακτές.

  • Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά όμορφα χωριουδάκια καθ' όλη την περίμετρο της Νότιας Καρυστίας που περιμένουν την εξερεύνηση του κάθε επισκέπτη.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

castello rosso

H ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Limani

ΠΑΡΑΛΙΕΣ